И Зара би да шије у Србији

БЕОГРАД: Трговачки ланац текстила "Индитекс", с чувеним брендовима "Зара", "Зара хоум", "Масимо Дути", "Страдиваријус" и "Бершка", чији је власник Амансио Ортега, заинтересован је за текстилце у Србији, пише данашња "Политика".
zara logo, ilustracija
Фото: Илустрација

Лист наводи да у Привредној комори Србије очекују долазак Ортегиних менаџера, с намером да прокрстаре земљом у потрази за партнерима који би производили за његове робне куће широм света.
Овај шпански магнат је 2016. године избио на прво место листе најбогатијих на свету америчког магазина "Форбс".

С достигнутим богатством процењеним на 79,5 милијарди долара прошле године је срушио с трона Била Гејтса, чији је иметак вредео 78,5 милијарди.
Секретар Удружења за индустрију текстила, одеће, коже и обуће ПКС Милорад Васиљевић изјавио је да је "Индитекс" још један у низу великих купаца и трговаца одећом и обућом заинтересованих за партнере у Србији.

Лист наводи да ће на јесен у пратњи турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, с намером да инвестирају, доћи и неколико турских текстилних магната.
У ПКС очекују и купце и купце и дистрибутере одеће и обуће из Немачке, а њихов долазак припрема Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), наводи "Политика".

Према речима Васиљевића, њихова потрага за партнерима и организација послова трајаће наредне две-три године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести