ИМА ЛИ ДОВОЉНО РЕСТОРАНСКИХ САЛА ЗА СВАДБЕ? Спремите се за ОВЕ цене

Интересовање за организацију свадби ове године исказано је још прошле године, тако да су сви датуми у мају, јуну, септембру и већим делом октобра већ заказани, а цене су у односу на прошлу годину веће до 10 одсто, указала је секретарка за туризам Привредне коморе Србије Тијана Маљковић и додала да су за организовање свадби, осим викенда, постали актуелан петак и четвртак, када су мало ниже цене пакета.
а
Фото: Freepik

- Што се тиче цена пакета, 2023. године смо приметили пораст у односу на 2022. годину и то је од ресторана до ресторана варирало од 20 до 25 одсто - рекла је Тијана Маљковић за Танјуг. - Ове године цене пакета нису знатно веће у односу на лани и, такође, зависе од ресторана, али може се рећи да је повећање максимално до 10 одсто.

Према њеним речима, а то потврђују и власници који имају разноврсну понуду, цене пакета варирају од тога шта младенци желе - колику свадбу, какве украсе, као и да ли бенд ангажују сами. Београдски ресторани, који традиционално организују свадбе, своје понуде држе у оквирима од 35 евра до 125 евра по госту. Попусти се дају радним данима, а негде и одређеним датумима, па тако један ресторан за свадбе четвртком нуди попуст од 10 одсто, а то важи и за датуме који су остали слободни. Последњих неколико година, како кажу неки од власника ресторана, велико је интересовање за послужење по принципу шведског стола и пића без ограничења и ту понуда почиње од 85 евра по особи.

Фото: Dnevnik.rs

Цене ангажовања бенда варирају у зависности од врсте музике, величине бенда и посебних захтева - да ли се може наручити песма, а тиме и да ли има бакшиша, па је за ангажман бенда од пет чланова потребно од 2.000 до чак 5.000 евра. По речима члана једног београдског бенда, неки наплаћују и више, али то су углавном већ позната имена или се свира цео дан, али има и оних који свирају и за 500 евра, док је ангажовање ди-џеја углавном најповољније.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести