Италијанска „Калцедонија” отвара фабрику у Сенти

Италијанска фирма „Калцедониа” отвара фабрику за производњу одеће и доњег веша у Сенти, где ће бити запослено 160 нових радника.
sivenje, Dnevnik/Jelena Ivanović
Фото: Дневник, илустрација

За оне без искуства биће организована плаћена обука. Нови погон почиње са радом у септембру, кажу у овој компанији.

Калцедонија већ има пет фабрика: у Сомбору, Кули, Суботици, Кикинди и Апатину, а у њима је запослено четири хиљаде људи.

„За потребе отварања новог погона у Сенти биће изнајмљен одговарајући објекат”, каже представник ове пословне групације Адријано Зони.

Биће организована и презентација намењена грађанима који желе да се запосле у новој фабрици.

„Искуство говори у прилог томе да се у највећем броју пријављују жене за овај посао. Посао шивача је у питању и не постоји никакво ограничење када су године у питању, ни када је у питању образовни профил који поседује кандидат, односно радно искуство„, каже Сандра Пејић Саyак, из Калцедониа групе.

У локалној самоуправи кажу да су пријатељски расположени према новим инвеститорима.

„Само смо добили захтев за организовање тих презентација за раднике. То ћемо одрадити 14. и 21. у згради Позоришта. Уколико буде било каквих додатних захтева или молби, ми ћемо им изаћи у сусрет”, каже Себастијан Стантић, члан општинског већа Сенте.

Општина је обезбедила добре услове за инвеститоре. У јужној индустријској зони постоје слободне парцеле са инфраструктуром, оптичким кабловима, гасом, струјом, водом и канализацијом.

„Сента је у смислу логистике на добром месту, има и царинско складиште. Они који желе овде да улажу су добро дошли„, поручује Стантић.       

М. Мр.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести