Италијански Аристон отварио фабрику у Свилајнцу

СВИЛАЈНАЦ: Водећа светска компанија у индустрији термичких тела, италијански "Ariston Thermo Group", отворио је у Свилајнцу фабрику за производњу грејача за светске произвођаче беле технике.
А
Фото: Ariston Thermo Group

Фабрику су, симболичним пресецањем врпце, јуче отворили, председник општине Свилајнац Предраг Милановић и председник Thermowatt компаније Карло Германо Равина.

Свечаном отварању присустовао је и амбасадор Италије у Србији Карло Ло Каша.

Фабрика је изграђена у Индустријској зони "Велико поље" површине је 4.000 квадратних метара и запослиће око сто радника.

"Аристон" је нови страни инвеститор у Свилајнцу, а инвестиција је стајала три милиона евра, изјавио је данас Танјугу Милановић.

У Индустријској зони "Велико поље", Фабрику има и јапанска компанија "Панасоник".

Милановић је истакао да је општина на "овом пројекту радила две године" и оценио да је "Аристон" значајна фирма за Србију, "а за Свилајнац посебно битна".

Он је додао да је, отварањем ове фабрике, Свилајнац показао да може да буде партнер и великим компанијама, као што је "Аристон".

Уз "Панасоник" који запошљава 500 радника, Милановић је потестио и да је потписан уговор о изгардњи фабрике са немачком компанијом ХДТ која је део Beha Group" и која ће у овом граду производити мерне инструменте и уговор са словеначком коммпанијом "Хочевар".

Привреда Свилајнца је стабилна, и ова година ће бити најуспешнија, оценио је Милановић и истакао да захваљујући фирмама "Panasonic", "Alfa Technics", Union drvo, Euromrtal, "Koeleman foods", AD "Voćar", "A&D Wood", "Serbial" и другима, Свилајнац "константно бележи суфицит у спољнотрговонској размени да светом".

Он је прецизирао да је спољнотрговинска размена Свилајнца са светом лане изнсила 95,8 милиона евра, а остварени суфицит 11,4 милиона евра, што, како је рекао "Свилајнац сврстава у водеће привреде региона".

Германо Равина је изавио да је "срећан" што отвара фабрику у Свилајнцу, саопштила је Информативна служба опстине.

"Имамо велика очекивања када се ради о једној овако велико фабрици и овако значајном почетку", рекао је Германо Равина и објаснио да је Свилајнац "изабран после много размишљања јер наша стратегија подразумева остваривање доброг партнерства а овде смо јако добро примљени".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести