Изабран нови председник Немачко - српске привредне коморе

БЕОГРАД: Скупштина Немачко - српске привредне коморе (АХК Србија) изабрала је нови Управни одбор, а на његовом челу, у двогодишњем мандату, биће директор компаније Сиеменс Србија Удо Ајхлингер.
srbija-nemacka/Tanjug/video
Фото: srb-nemacka/Tanjug/video

На редовној годишњој скупштини АХК Србија изабрала је осам нових чланова Управног одбора.

Поред новог председника, гласањем компанија чланица, изабрани су и потпредседници Дијана Пешкир - Стил и Милан Грујић - ЗФ Србија, као и пет чланова УО: Роналд Зелигер - Хемофарм, Иван Смиљковић - ПрокредитБанк Србија, Бојан Предојевић - Profine, Кристијан Брауниг - Confida Consulting и Драган Симовић - M&M Militzer & Munch, наведено је у саопштењу.

"Немачко-српска привредна комора, као највећа билатерална асоцијација привредника у Србији, ће се и у наредном периоду залагати за унапређење пословног окружења у Србији, пружаће подршку економским реформама као и подршку напорима Владе Србије у спровођењу реформи, новоизабрани председник АХК Србије Удо Ајхлингер захваливши се члановима коморе на указаном поверењу.

С друге стране, комора ће, додаје, бити фокусирана на ефикасно заступање интереса компанија чланица испред владиних и невладиних институција, као и у јавној сфери.

"Бићемо стабилан партнер привреди Србије, као и до сада, у циљу квалитетног доприноса побољшања пословне климе у земљи", поручио је он.

Дирекор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап је осврћући се на резултате рада и активности коморе у претходном периоду, истакао да је оснивање заједничке коморе 2016. године указало на јасан сигнал немачкој пословној заједници да је Србија поуздан партнер.

"Кроз привредну комору свакодневно доприносимо побољшање контакта са немачком привредом и представљамо ''покретну рекламу'' за српску привреду и за немачке инвеститоре", поручио је Кнап.

Немачко-српска привредна комора припада систему немачких спољно-трговинских и индустријских комора, са 140 канцеларија у 92 земље широм света.

АХК Србија представља највећу билатералну привредну комору у Србији и идеалну платформу за контакте између немачких, српских и интернационалних компанија.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести