Израелске инвестиције у Србији више од две милијарде долара

БЕОГРАД: Генерални директор ТГИ Групе Симеон Цомокос изјавио је данас да ће развој грађевинског сектора у нашој земљи утицати на укупан економски и друштвени развој Србије.
izrael
Фото: pixabay.com

Цомокос је, на отварању пете Српске конференције о развоју некретнина и инфраструктуре, казао да су у Србији многи пројекти имплементирани и још се изводе, али највише у Београду, те изразио жељу да више таквих пројеката буде у јужној Србији.

Заменица амбасадорке Израела у Србији, Мајан Бен Тур, на конференцији је казала да укупне израелске инвестиције у Србији од 2000. до данас износе нешто више од две милијарде долара.

Бен Тур је подвукла да су израелске компаније међу највећим инвеститорима у Србији и да важе за “поуздан бренд”.

Истиче да је количина изреалских инвестиција значајно порасла 2019. године и да се одвијају на три начина - изградњу шопинг центара, реконструкцију постојећих објеката и изградњу нових.

Према њеним речима, грађевински сектор је битан у Израелу и доприноси 60 одсто БПД-а те земље.

“У Израелу је грађевинарство веома напредна област зато што се развија у кораку са технологијом, радимо на изградњи паметних градова, иновативних решења и данас у Израелу постоји 61 глобални стартап центар”, указала је Бен Тур.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести