Још 6 дана рок за пријаву адвоката у евиденцију АПР-а

БЕОГРАД: Предузетници, који су од 1. јануара 2019. променили начин вођења пословних књига са простог на двојно књиговодство, имају обавезу да доставе финансијски извештај Агенцији за привредне регистре (АПР) до краја ове године.
advokati, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, ilustracija

Међу оваквим предузетницима, подсећа АПР, налази се и одређени број адвоката, јавних бележника и других, који се иначе не региструју у Агенцији, па је потребно да се пријаве на и-мејл адресу obveznici@apr.gov.rs.

Како се наводи на сајту агенције, пријаву предузетника у евиденцију обвезника потребно је извршити до краја године.

Агенција ће их одмах по извршеном пријављивању обавестити о примљеним подацима и начину прикупљања евентуално недостајућих података, објашњавају у АПР-у.

Овако прикупљене податке, Агенција ће унети у евиденцију, на основу које ће овим обвезницима од средине јануара 2020. године бити омогућен приступ информационом систему Агенције, односно апликацији за састављање и достављање финансијских извештаја за 2019. годину.

Уколико се за одређеног предузетника не изврши унос недостајућих података у Евиденцији обвезника, он неће бити у могућности да приступи поменутом информационом систему и да електронски достави своје извештаје за 2019. годину, упозорава АПР.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести