Још једна крипто берза отишла "под лед"

СИНГАПУР: Берза криптовалута Зипмекс, чије је пословање фокусирано на југоисточну Азију, саопштила је да је поднела захтев за заштиту од банкрота у Сингапуру, поставши последња жртва глобалног пада дигиталних валута.
Kriptovalute Foto: Freeeimages.com
Фото: Freeeimages.com

Ова берза стационирана у Сингапуру наставила је с трансакцијама прошле недеље, дан након што их је суспендовала 20. јула, и навела да ради на решавању своје изложености од 53 милиона долара према крипто зајмодавцима Бабел Фајненсу и Целзијусу.

Зипмексови адвокати поднели су пет захтева 22. јула тражећи мораторијуме за забрану судског поступка против Зипмекса до шест месеци, саопштила је та крипто берза, преноси Ројтерс.

Према законима Сингапура, подношење таквих захтева даје компанијама аутоматски мораторијум од 30 дана, док сингапурски суд не донесе одлуку о захтеву.

Зипмекс, који према подацима са њиховог веб сајта послује у Сингапуру, Тајланду, Индонезији и Аустралији, најновији је у низу крипто играча на глобалном нивоу који се упали у проблеме након опште распродаје коина на тржиштима која је почела у мају колапсом два упарена токена, Луне и TerraUSD-а.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести