Јужнокорејци би да шију у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Представници једне велике јужнокорејске компаније из области текстилне индустрије посетили су Зрењанин и том приликом се састали с градоначелником Чедомиром Јањићем и његовим сарадницима.
posao fabrika
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Та компанија веома је заинтересована за улагање у Индустријску зону „Југоисток“, коју су и обишли приликом боравка у граду на Бегеју.

Заинтересованост све већег броја инвеститора за улагање у наш град потврђује да су пословна клима и услови за пословање и инвестирање у Зрењанину све бољи. Локална самоуправа, с градоначелником Јањићем на челу, у претходном периоду радила је на промовисању индустријских зона и потенцијала града, представљала је добре услове за пословање, како за домаће инвестиције, тако и за стране, и радила на смањењу незапослености и повећању стандарда и квалитета живота својих суграђана, саопштено је тим поводом из зрењанинске локалне самоуправе.

Резултат тих активности су уговори потписани са страним и домаћим инвеститорима који су заинтересовани за градњу производних погона, проширење постојећих или започињање производње у неким од постојећих хала. Све то довело је до тога да се у Зрењанину и околним местима смањи број незапослених, а само током 2017. године, по званичним подацима, на територији града Зрењанина отворено је више од 3.000 нових радних места.


Већа индустријска зона

Да би се створила могућност за долазак нових инвеститора, у 2017. години донета је одлука да се Индустријска зона „Југоисток” прошири на нових 550 хектара површине. Разлог томе је готово потпуна попуњеност наших индустријских зона и спремност да се понуди будућим потенцијалним инвеститорима комплетно инфраструктурно опремљена индустријска зона, додаје се у саопштењу зрењанинске локалне самоуправе.


На то да је у граду дошло до смањења броја незапослених указују и подаци зрењанинске филијале Националне службе за запошљавање. По њима, 1. јануара 2012. године број лица на евиденцији, на нивоу Средњобанатског округа, износио је 19.694, од тога у Зрењанину 11.081, а 1. јануара 2016. године на евиденцији у Средњобанатском округу било је укупно 16.872 незапослених – у Зрењанину 8.263. Напослетку, у априлу 2018. године укупан број незапослених у округу износио је 12.179, а у Зрењанину 5.562. Из тога проистиче да је број незапослених од 2012. године у Зрењанину смањен за 5.519 особа.

Такође, због заинтересованости инвеститора биће проширена и Индустријска зона „Југоисток”.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести