КИФ: Баријере коче добру инфраструктуру

ПОДГОРИЦА: Управни одбор Коморског инвестиционог форума Западног Балкана (КИФ ЗБ) забринут је због тога што регион улаже у инфраструктуру, а гради баријере.
p
Фото: pixabay.com

Нажалост, политичка ситуација не дозвољава пословној заједници напредак и жељно очекивано креирање повољнијег пословног амбијента који би допринео већој конкурентности привреда региона, истакнуто је у Подгорици на седници Управног одбора Коморског инвестиционог форума Западног Балкана.

Како се наводи у саопштењу Привредне коморе Србије, КИФ и привредне коморе његове чланице настављају са својим активностима и остају на путу реализације задатих циљева и пројеката од којих ће бенефите имати пословна заједница. 

У наредном периоду приоритети ће бити креирање пакета производа и услуга који ће бити конципирани на начин да компаније у њима препознају свој интерес, а Коморски инвестициони форум као поузданог партнера, истакнуто је на 10. седници Управног одбора на којој је разговарано о актуелним питањима важним за даљи рад и функционисање КИФ-а. У плану је формирање заједничких институција, заједнички наступ на тржиштима, као и јачање сарадња са релевантним институцијама и организацијама како у региону, тако и у ЕУ, али и другим тржиштима.

Да је Коморски инвестициони форум Западног Балкана на добром путу потврђује и чињеница да је КИФ партнер ЕБРД-у, Европској комисији, RSS-u, ЦЕФТА Секретаријату, ГИЗ-у, АДА-и, као и партнерским коморама WKO и ДИХК. 

Састанку Управног одбора претходио је састанак мреже националних координатора Коморског инвестиционог форума, као и састанак са представницима ЦЕФТА Секретаријата и ГИЗ-а.

Управни одбор поздравља почетак заједничког управљања граничним прелазом Табановци-Прешево између Србије и Северне Македоније од 1. августа, што ће у великој мери допринети бржем протоку људи и робе и очекује да ће исти пројекат бити реализован и у осталим економијама региона. 

Такође је најављено учешће председника комора, чланица КИФ-а, на предстојећој конференцији "Изазови извоза“ која се одржава 29. августа у Сарајеву у оквиру пројекта "100 Највећих“ , као и Гала церемонији доделе признања "100 Највећих“ 18. септембра, такође у Сарајеву, наводи се у саопштењу ПКС.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести