Пословни форум Шведска у Србији у ПКС

БЕОГРАД: Пословни форум "Шведска у Србији - инвестиције и сарадња за будућност", у организацији Привредне коморе Србије и Амбасаде Краљевине Шведске, биће одржан данас у ПКС.
pks/jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Скуп, организован у оквиру промоције Националног дана Шведске и развојних пројеката које Шведска агенција СИДА спроводи у Србији као подршку евроинтеграцијама, има за циљ да се домаћи привредници у билатералним разговорима повежу са саговорницима из комплементарних сектора, да представе могућности својих компанија и производа и успоставе будућу сарадњу.

Пословни форум је подељен на пленарни и Б2Б део, наводи се у саопштењу ПКС.

На првом делу форума учествују представници шведских компанија које су инвестирале у Србији, представник Шведске развојне агенције СИДА, оснивач компаније Агрономицс Сцандинавиа АБ и саветник владиних структура Шведске из области пољопривреде и проблематике утврђивања откупних цена пољопривредних производа.

На форуму ће бити представљене могућности пословања са Шведском, највише у секторима агроиндустрије, прехрамбене индустрије, дрвне и индустрије намештаја, металске и машинске индустрије, фармацеутске индустрије, индустрије папира, екологије и информационих технологија.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести