Кисић: Влада током пандемије озбезбеђује запошљавање младих

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Програм "Моја прва плата" је мера којом је Влада Србије у условима пандемије успела не само да очува радна места већ и да запосли 8.500 младих, изјавила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић током посете индустрији меса "Недељковић" у Шашинцима.
kisic tepavcevic, tanjug
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

"Влада је током пандемије била фокусирана на очување људских живота, али и привреде, у чему је успела много боље него већина других земаља. Посебан задатак је био очување радних места у чему смо успели", оценила је Кисић.

Додала је да је осим тога направљен велики помак у запошљавању нових лица, у чему је, истиче, велика заслуга програма "Моја прва плата".

"То је програм који омогућава младима да се оспособе за рад на конкретним радним местима без обзира на њихово претходно формално образовање", рекла је министарка.

Како је истакла, од 17. августа када је програм стартовао више од 8.500 младих у Срибји нашло је своје прво запослење.

Она је данас посетила индустрију меса "Недељковић" у Шашинцима где је троје младих, двоје менаџера и један технолог, стекло прва радна искуства.

На територији филијале Националне службе за запошљавање у Сремској Митровици за тај програм се јавило више од 800 младих, а до сада је готово 170 њих нашло радно место.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести