Кисић: Запошљавање младих фокус Министарства за рад и УНФПА

БЕОГРАД: Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић одржала је онлајн састанак са директором Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА) за Србију Џоном Кенедијем Мосотијем, са којим је разговарала о унапређењу сарадње, посебно у области запошљавања.
Darija Kisić Tepavčević Foto: Tanjug/video
Фото: Дарија Кисић Тепавчевић Фото: Танјуг/видео

Кисић Тепавчевић истакла је да запошљавање младих, жена и обезбеђивање повољних услова за повратак оних држављана Србије који су отишли у иностранство, представљају фокус будућег заједничког рада Министарства и УНФПА.

"Важно је ускладити мере које промовишу запошљавање, али и оне које утичу на побољшање демографске слике Србије, имајући у виду да је то један од приоритета рада Владе Србије“, рекла је Кисић Тепавчевић, а наводи се у саопштењу Министарства.

Додаје да је младима, а пре свега женама, потребно обезбедити повољне услове за рад, како би се лакше одлучили за оснивање породицанова, а да Стратегија запошљавања за период 2021 - 2026 представља значајан корак ка остварењу овог циља.

Директор УНФПА Џон Кенеди Мосоти похвалио је Србију, када је реч о равноправности полова и укључености жена у политички живот, с обзиром на то да су многе од њих управо на високим функцијама.

Уверен је да ће се и у наредном периоду наставити добра сарадња у свим областима које су у надлежности Министарства.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести