Комисија условно изузела уговоре између Телекома и Теленора

БЕОГРАД: Савет Комисије за заштиту конкуренције условно је изузео уговоре закљуцене измеду друштава Телеком Србија а.д, Београд и Теленор д.о.о. Београд, који се односе на коришћење оптичке инфраструктуре, уз налагање мера и рокова за њихово извршење.
Telekom Srbija  Foto: Telekom Srbija
Фото: Телеком Србија Фото: Телеком Србија

"Због исказаног интересовања јавности, непотпуних и нетачних информација изношених током поступка, Комисија ће у циљу тачног информисања објавити комплетна решења са образложењима која не садрже заштићене податке чим се испуне процесни услови за то, односно одлуци о захтевима поменутих друштава за заштиту података (цл. 45. Закона о заштити конкуренције)", навела је Комисија у саопштењу.

Комисији за заштиту конкуренције крајем јануара је саопштила да су јој се обратиле компаније Телеком Србија а.д. и Теленор Србија са захтевом за појединачно изузеће.

"Како би спречили даље погрешно информисање јавности, истичемо да овде није реч о концентрацији (спајању) два или више тржишна учесника вец о изузецу од забране уговора о ограниценој и дефинисаној пословној сарадњи у одреденом сегменту пословања. Напомињемо да је Комисија и у својој досадашњој пракси (Изузети споразуми) вец поступала по захтевима за појединацно изузеце уговора закљуцених измеду уцесника активних на тржишту електронских комуникација Теленор - ВИП мобиле, Теленор - СББ, итд", навела је Комисија у том саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести