Континентал: Из Новог Сада ће се диктирати ИТ трендови

НОВИ САД: Компанија Континентал аутомотив Србија постала је центар трансформације и највећи извозник ауто-делова у Србији, поручио је данас директор Саша Ћоринга поводом петогодишњице рада те компаније у Србији и изразио наду да ће се захваљујћи Континенталу из Новог Сада диктирати трендови ИТ индустрије у свету.
s
Фото: Youtube Printscreen

Најавио је да ће компанија у септембру отворити другу фабрику за коју је обезбеђено 35 хектара земље и додао да ће та фабрика бити једна од највећих у Континентал групи.

Ћоринга се присетио када је "група ентузијаста" кренула у овај пројекат пре пет година, за који нису ни сањали да ће доћи на овај ниво и нагласио да је у компанији данас запослено 1.000 људи.

"Сви су рекли да није могуће наше предвиђање да ћемо за три године запослити 500 инжењера. Сада овде имамо 800 људи и додатних 200 у фабрици. Имамо четири локације у Новом Саду: Пупинову палату, Развојни центар у Научно-технолошком парку и две фабрике. Једна је тзв.браунфилд у индустријској зони Север 4", навео је он.

Каже да је у тој компанији произведено више десетина хиљада табли и екрана који се већ налазе у аутомобилима по целом свету.

Цхоринга је рекао да његова компанија користи модерну и иновативну технологију, а да је и смањила незапесленост у Новом Саду, те да је то само почетак реализације планова које у Србији има Континентал.

"Повећали смо значајно број запослених у Новом Саду. Људи више немају разлога да одлазе у иностранство. Плате су велике, имају каријеру и могу лепо да живе, а ово је тек почетак", рекао је директор.

Директор и члан Аутомотиве борда Исмаил Дагли каже да је компанија у Новом Саду превазишла сва његова очекивања и да је одушевљен успехом који су његове колеге оствариле у нашој земљи.

"Посебно без даха оставља развој који су направили у последње две године. Нема сумње да је Нови Сад постао најважнија локација за Континентал аутомотив", казао је Дагли.

Гигант аутомобилске индустрије Континентал аутомотив запошљава стручњаке из области ИТ-а, електротехнике, мехатронике, индустријског инжењеринга и машинства.

Компанија је у марту 2018. од Владе Србије добила прву субвенцију од 9,5 милиона евра за потребе отварања развојног центра у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести