Копаоник Бизнис форум: Од инованције до трансформације

БЕОГРАД: На предстојећем 26. Копаоник Бизнис форуму, на панелу „Од иновације до трансформације“ говориће се о томе који су кључни фактори успеха, а које евентуалне препреке за иновативне стартапе како би успели да из почетничке високоризичне фазе пређу у одржив бизнис модел.
kopaonik biznis forum
Фото: Logo

Руководилац стручне подршке на Пројекту унапређења конкурентности и запошљавања у Републичком секретаријату за јавне политике, Јасна Атанасијевић, каже да је важно да се знање наших стручњака у сфери иновација адекватно подржи и финансијски за шта већ постоје бројни програми. 

Грантови који су за то намењени, обезбеђује већ неколико година у назад Фонд за иновациону делатност Републике Србије јер улагање у почетну фазу развоја предузећа није сигурна инвестиција. 

У питању су мали износи новца, а реч је о високоризичним бизнисима од којих ће само неки успети, објашњава Атанасијевић. 

Али, без обзира што су високо ризични, каже, исплати се давати новац почетницима, зато што ако „један од сто успе“ то ће опет вратити сав уложени новац, оцењује она. 

Тема панела биће управо како се превазилази ризична стартап фаза када је још увек реч о предузећима којима банке не желе да дају кредите јер нису спремне да улажу у идеје за које нису сигурне да ће им вратити новац.

На овогодишњем Копаоник Бизнис форуму, стручњаци ће управо расправљати и о другим значајним факторима поред финансирања који су важни у такозваном иновационом екосистему, али и у целокупном пословном окружењу. 

У питању су образовање, развијеност и окружцење за напредак научних истраживања, предузетничке вештине, повезаност са страним тржиштима ал ии са осталим сегментима домаће привреде...

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести