Коридори у Пироту уговорили рехабилитацију 70км путева

ПИРОТ: Коридори Србије као инвеститор потписали су данас у Пироту уговор за рехабилитацију 70 километара путева на територијима Пирота, Беле Паланке, Димитровграда и Ниша у зони Коридора 10 а извођач радова чија је вредност 20 милиона евра биће фирма Трејс.
Saniranje pukotina na Koridoru 10/Tanjug/Z. Žestić
Фото: Танјуг/З. Жестић/Санирање пукотина на Коридору 10

Рехабилитација путева трајаће 18 месеци, а финансирана је из кредита Европске банке за обнову и развој и буџета Србије наведено је у документима које су у Пироту потписали в.д. директор Коридора Србије Зоран Бабић и извршни директор фирме Трејс Стојко Мешков.

У име града Пирота, града Ниша, општина Бела Паланка и Димитровграда градоначелник Пирота Владан Васић захвалио се на уговору који је потписан и послу који ће бити урађен.

„Ово је веома значајан посао за читав јер ће се реконструисати 77 километара путева а вредност радова је близу 20 милиона евра. То су путни правци који су правци који су у протеклом периоду између градова и општина договорени са Коридорима и чекали смо жељно потписивање овог уговора“,рекао је Васић.

Додао је да се нада ће радови почети у наредних десетак дана и да ће бити изведени квалитетно и у предвиђеном року од 18 месеци.

Уговорена је рехабилитација три државна пута са укупно 11 деоница а ради се о делови регионалних путних праваца који се простиру кроз територије градова и општина.

„Имали смо до сада велике проблеме због лошег квалитета тих путева, а они су и делимично оштећени коришћењем тешке механизације за изградњу коридора и ово је прави потез а сама цифра од 20 милиона евра показује важност, обим и квалитет посла“, рекао је Васић.

Васић је Коридорима Србије захвалио што су изашли у сусрет и за изградњу Сопотске пеље која је већ уговорена за 2,2 милиона евра, а њу ће градити Интеграл.

Рехабилитацијом ових путева унапредиће се постојећа путна мрежа која повезује аутопут, локалне и регионалне центре, и подиже ниво опште безбедности друмског саобраћаја.

Обновљени путеви створиће услове за бржи економски раст и развој туризма у пироском региону и на Старој планини.

Потписивању уговора присуствовали су представници свих локалних самоуправа на чијим територијама се налазе као и начелница Пиротског управног округа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести