Корпоративни волонтеризам - покретач друштвених промена; Тимска племенитост на делу

Добар тим чини  скуп изванредних појединаца, а ако на то још додамо компанију која је спремна да подржи и мотивише овакве појединце, који се зарад добробити других окупљају око исте идеје, добићемо моћну синергију  у виду снажног корпоративног волонтеризма.
2
Фото: НИС

Тако компанија  НИС, годинама уназад, гради и негује партнерства са заједницама широм Србије у чији развој је, путем реализације друштвено одговорних пројеката, уложила више од  5 милијарди динара. Напоре компаније у овој области  пуног срца подржавају и њени запослени – чланови Клуба волонтера, на које је компанија посебно поносна.

Клуб волонтера НИС-а основан је 2018. године и данас има  готово 2.000 чланова, што га  чини јединственим  и сасвим могуће, највећим корпоративним клубом волонтера у нашој земљи. У претходних пет година, волонтери НИС-а реализовали су укупно 80 волонтерских акција и донирали више од 7.000 волонтерских сати како би помогли онима којима је помоћ потребна и допринели унапређењу заштите животне средине.

Фото: НИС промо

Замислите колико само лепих, значајних и племенитих ствари може да се учини за 1.000 сати! Вредни волонтери компаније НИС, чланови Клуба волонтера, свесни да су подршка и партнерство, као и солидарност, од изузетне важности у свим сферама живота, само у току 2023. године, посветили су више од 1.000 сати заједници, што је готово 42 дана. У текућој  години активности Клуба волонтера традиционално су усмерене на еколошке иницијативе, као и бригу и подршку деци и младима кроз унапређење услова за њихов боравак у оквиру различитих установа и удружења.

Компанија НИС годинама уназад негује сарадњу са Дечијим селом „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, значајном установом социјалне заштите. И ове године, реализацијом  волонтерске акције „Хајде да се играмо“ успели су да остваре жеље са којима су их  деца упознала приликом претходне посете. Вредни чланови Клуба волонтера, пуног срца су дочекали и ову акцију и деци уручили бицикле и играчке. Овом приликом, у целодневном дружењу са штићеницима Дечјег села, уживали су размењујући осмехе, добро расположење и најлепше емоције.

Такође, ове године, по трећи пут је у компанији НИС реализован интерни волонтерски конкурс под називом „Мали кораци за велике осмехе“, путем којег запослени у компанији имају прилику да номинују  своје предлоге за реализацију пројеката у срединама у којима раде и живе. У оквиру овогодишњег конкурса подржана су три пројекта усмерена на децу из нарочито осетљивих категорија.

Пројекат „За неке нове ваљевске снове“ донео је уређење кутка за радне  активности Удружења за децу са посебним потребама „Наши снови“ у Ваљеву, док су у Куршумлији вредни волонтери компаније НИС уредили чекаонице дечјег одељења и уједно оплеменили двориште Дома здравља Куршумлија.

,,Када је тим прави, рад је задовољство – ма колико трајао. Како смо уместо кречења одабрали да осликамо кутак, сви смо имали трему како ће испасти. Свакако, та „брига“  је неважна спрам лепоте тог дана. Постиђени љубазношћу, захвалношћу и осмесима деце овог Удружења, могли смо само да понесемо најлепше утиске. Од срца бих препоручио свим људима добре воље да се осмеле у сличним волонтерским акцијама, јер осећај после њих заиста је неописив, незаборавна успомена“, рекао је Ђорђе Радовановић запослени компаније НИС, члан Клуба волонтера и један од вођа тимова Интерног волонтерског конкурса.

Фото: НИС промо

Трећа акција подржана у интерном волонтерском конкурсу, била је усмерена на кориснике Удружења родитеља особа са посебним потребама „Ми“ у Бачком Петровцу, који на располагању сада имају боље опремљен простор и уређеније  двориште, опремљено новим спортским реквизитима.

Како у фокусу увек имају децу и младе , чланови Клуба волонтера НИС-а, пажњу посвећују и акцијама којима на симболичан начин честитају почетак нове школске године, те су овом приликом реализовали и акцију „Радимо и учимо заједно“, у оквиру које је уређена учионица Свратишта за децу и младе Новог Сада. Није изостала ни акција поводом обележавања почетка академске године, па је тако отворена сцена Дома културе Студентски град засијала пуним сјајем захваљујући волонтерима компаније НИС, који су офарбали више од  200 клупа у оквиру позорнице.

Акције Клуба волонтера, такође су усмерене на бројне активности које за циљ имају заштиту и очување природе. Тако су се компанија НИС и  чланови Клуба волонтера са задовољством и ове године одазвали позиву да учествују у организацији акције „Радни дан за природу“ у Националном парку Фрушка гора, коју су реализовали у сарадњи са партнерима - Покрајинским заводом за заштиту природе, Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине и домаћином акције ЈП Национални парк Фрушка гора. Овом акцијом, у којој је учествовало  готово 200 волонтера, не само да су уклоњене велике количине отпада, већ је и указано на значај развоја еколошке свести и одговорног понашања према животној средини.

(Промо)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести