"Краљ банана" Растодер заинтересован и за удео у Монтенегро Ерлајнсу

ЉУБЉАНА: Љубљански лист Финанце пише да је бизнисмен Изет Растодер, који је прошле недеље купио пропалу словеначку авио-компанију Адрија Ервејз, заинтересован и за стицање удела у Монтенегро Ерлајнсу, који већ неколико година тражи купца.
i
Фото: Youtube Printscreen

Растодер, рођени Беранац познат и као “краљ банана” због свог огромног пословања с тим воћем, преузео је остатке бивше словеначке националне авио-компаније преко своје новоосноване фирме Ер Адријатик, а словеначка влада ће размотрити заједничко улагање средстава у ову нову ваздухопловну компанију, наводи се у тексту.

Растодер је о томе већ разговарао с Неном Докузов из словеначког Министарства економског развоја и технологије, док министар Здравко Почивалшек разматра потенцијално учествовање државе у послу са Растодером, али под условом да име “Словенија” буде део имена авио-компаније, преноси портал Инвеститор.

Растодер је дужан да током следећег месеца плати 45.000 евра за имовину Адрије, која се састоји углавном од дозвола за лет, укључујући и њен вредан сертификат авионског оператора (АОЦ), како би стекла права која долазе с лиценцама.

Додаје се да ће Растодер моћи да искористи све предности Адријиног чланства у разним организацијама и да закупи преосталу инфраструктуру, као што су име, зграда и опрема бивше словеначке ваздухопловне компаније.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести