Кркобабић: Задругама пола милијарде динара, конкурс крајем марта

БАЧ: Нови програм помоћи задругама биће објављен крајем марта, а у њему ће на располагању бити пола милијарде динара за старе и новоформиране задруге, изјавио је данас министар за бригу о селу Милан Кркобабић.
milan krkobabic
Фото: Tanjug, arhiva

Он је током посете Бачу навео да је ова мала погранична општина прави пример добре помоћи задругама, јер су на њеном подручју већ уложена средства у три задруге и све, како је оценио министар Кркобабић, одлично послују.

Помоћ задругама је први у низу програма које ће Министарство за бригу о селу спроводити током ове године.

Новоформиране задруге могу да рачунају на максималних 7,5 милиона бесповратних средстава по једној задрузи, а старе на дупло више средстава, дакле по 15 милиона динара по задрузи.

Министар је обишао и Земљорадничку задругу „Бач" једну од три у овој општини која је добила бесповратна средства од Владе Србије.

Додељено јој је 11,2 милиона динара за пројекат из области воћарства, набавку 5.500 садница четири сорте трешње и противградне системе заштите за три хектара засада.

Директор задруге Милош Вуковић изјавио је да им је ова помоћ много значила у преоријентисању пословања да на сопственим засадима обезбеде пристојну зараду, а овај крај је погодан за гајење трешње и профитабилније је од гајења других воћних врста.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести