Крушик: Нетачне информације, фабрика лидер у наменској индустрији

ВАЉЕВО: Холдинг корпорација "Крушик" а.д. саопштила је вечерас да се комерцијани уговори те фабрике сматрају пословном тајном и да је изношењем у јавност документације о пословању нанета велика штета корпорацији, уз покушај да се ослаби њен положај на светском тржисту.

Поводом, како наводе, изношења нетачних информација у јавност, које су извучене из контекста и које се на погрешан начин интерпретирају од стране некомпетентних лица, Крушик наводи да је у питању фабрика која запосљава 3160 радника, а остварује годишњу производњу у вредности преко 100 милиона УСД, чију продају преко 95 одсто чини извоз.

Крушик, како се истиче, представља лидера у наменској индустрији Србије и једног од главних покретача привредне активности у западној Србији и чија се пословна политика води искључиво у интересу Крушика без фаворизовања или стављања у повољнији положај било ког пословног партнера (купца, добављача или неке друге стране).

У саопштењу се истиче и да се од 1. јануара 2014. године до данас зараде запосленима исплаћују редовно са свим припадајућим порезима и доприносима.

Крушик наводи и да се у складу са законском и подзаконском регулативом и интерним правилником о заштити тајности података комерцијални уговори сматрају пословном тајном.

"С обзиром да се у медијима спомињу термини службена тајна, војна тајна и сл., желимо да нагласимо да се ради о пословној тајни како јавност не би била довођена у заблуду", наводи се у саопштењу Крушика.

Корпорација саопштава и да је објављивањем документације на домаћим и страним интернет порталима (уговори са различитим купцима са подацима о техничким карактеристикама, ценама и моделима производа, слике са утовара робе, слике магацина у кругу фабрике, слике унутрашњости фабрике, интерни извештаји производње и др.) нанета озбиљна штета овој корпорацији.

Како се истиче, штета је нанета како са аспекта безбедности фабрике и запослених у њој, тако и са аспекта чињења доступним свих битних података (цене, техничке катактеристике и сл.) нелојалној конкуренцији чиме се покушава ослабити позиција Крушика на светском тржишту.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести