КВАДРАТ СЕ ПРОДАЈЕ И ЗА 9 ХИЉАДА ЕВРА Ова дестинација у комшилуку проглашена за ТОП локацију (ВИДЕО)

Према писању луксузног лајфстајл магазина Резидент, Тиват се нашао међу првих пет од шест европских градова, где би странци требало да купе некретнину. 
1
Фото: ilustracija/pixabay

Тиват описују као скривени драгуљ на Балкану, сликовити приморски градић у Црној Гори који нуди препознатљиву фузију природне лепоте и културе.

Једна од његових најважнијих вредности је врхунска марина која привлачи стране туристе и љубитеље бродова. Привлачност Тивта појачана је угодним летима и умереним зимама, а обилује и историјским знаменитостима попут цркве Светог Миховила и величанственог летњиковца породице Бућа из доба ренесансе, пише Резидент.

Они кажу да највише странаца када је реч о Европи, некретнине желе да купе у Лисабону. Ту су и Барселона, Атина, Будимпешта, Амстердам и Даблин.

А каква је ситуација на тржишту некретнина у Тивту? Квадратура иде од 30ак па све до 130 квадрата, док се цене крећу од 140.000 евра за најмању квадратуру па све до скоро милион евра за 100 квадрата.

Рецимо једнособан стан од 39 квадрата, смештен у прелепој каменој кући, нуди се по цени од 138.000 евра, односно 3.538 евра по квадрату.

"Смештен је у новој, квалитетној згради, медитеранског дизајна која се састоји од 2 спрата, а стан се налази на првом. На 300 метара од Порто Монтенгра и од локалних плажа", наводи се у огласу.

Пентхаус у луци од скоро 500 квадрата продаје се за невероватних 3,8 милиона евра односно 8.837 евра по квадрату.

За ту цену добијате луксузни penthouse који се састоји из предсобља, дневног боравка са кухињом и трпезаријским делом, три спаваће собе, три купатила и гостинског тоалета.

Нешто јефтинији је апартман од 100 квадрата за који приближно треба искеширати милион евра. Наводи се да је луксузни стан смештен на првом спрату објекта који важи за један од најатрктивнијих у оквиру Порта.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести