Лидл обучава раднике, потписани уговори о запослењу 

ЈАГОДИНА: Немачка компанија "Лидл", која је за  октобар најавила отварање десет продајних објеката у Србији, интензивно спроводи обуку радника, који ће у њима радити.
lidl
Фото: vojvodina.gov.rs

У Крагујевцу је на обуци 90 будућих радника у "Лидлу", од којих је око 40 из Јагодине, а остали из других градова, а обука се спроводи и у Ужицу, Бору...

Један од полазника обуке из Јагодине у Крагујевцу изјавио је данас за Тањуг да су радници 1. септембра потписали уговоре о запослењу, да је обука интензивна, а "Лидл" веома коректан.

"Плаћени су нам путни трошкови, дневнице, а један део полазника је о трошкуи компаније смештен у хотелу у Крагујевцу", рекао је он, додавши да све ипак интересује, а нико не спомиње, када ће "Лидл" у Јагодини отворити врата купцима.

Било је најава да ће то бити наредног месеца, али неки полазници обуке из Јагодине кажу да им је смештај у хотелу у Крагујевцу уговорен до половине новембра.

Радници "Техноградње" из Крушевца завршили су грађевинске радове на објекту супермаркету "Лидл" у Јагодини 1.септембра, како је било дефинисано уговором.

Завршен је, асфалтиран и обележен паркинг, постављена је расвета, "посађена" вештачка трава...

У Градској управи у Јагодин очекују да супермаркет "Лидл" у Јагодини почне да ради у октобру.    

Трговачка компанија "Лидл" из Намачке, после паузе од више од годину дана, почела је у марту изградњу супермаркета у Јагодини.

Град Јагодина је комплетно инфраструктурно опремио локацију на простору од 40 ари, у улици Кнеза Милете, код "Старог Јухора", уз међународну железничку пругу Београд - Ниш на "коридору 10", речено је Тањугу у Градској управи.

У "Лидлу" у Јагодини је планирано запошљавање висе од 40 радника.

"Лидл" супермаркет гради и у Параћину, величине 2.550 квадрата.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести