Линглонг: Не дугујемо ништа Алфа Техниксу, немамо с њима уговor

ЗРЕЊАНИН: Линглонг је саопштио данас, поводом протеста радника Алфа Техникса из Свилајнца испред градилишта у Зрењанину, да није склопио ниједан уговор са том фирмом, нити са њом има директну сарадњу и да према Алфа Техниксу није створио никаква дуговања.
1
Фото: Youtube Printscreen

Компанија Линглонг Интернешнел Јуроп наводи да, као инвеститор, поштује жалбе српских компанија које су разумне и у складу са законом и сматра да спорови исто тако треба да се решавају легалним и разумним средствима.

Такође, у саопштењу се наводи да су компаније Алфа Техникс и CEEP TEPC својевољно потписале уговор и да њихова сарадња треба да се одвија у складу са уговором и законом.

"Ми смо компанији CEEP TEPC изнели практичан и логичан предлог за решавање овог спора и надамо се да ће се обе стране вратити у законит и разуман колосек, и да ће несугласице решити комуникацијом и преговорима", наводе из Линглонга.

Додају да Линглонг све обавезе према компанији CEEP TEPC исплаћује у складу са уговором.

Због немогућности да наплате дуг, око 150 радника фирме Алфа Техникс из Свилајнца започело је у уторак протест испред градилишта компаније Линглонг у Зрењанину.

"Остаћемо док нам се не испуне захтеви односно један захтев, а то је да нам се врати дуг који износи 5,5 милиона евра. То су за нас огромне паре, то је петина нашег прихода", рекао је тада генерални директор ове фирме Драгољуб Радуловић.

Навео је да су из фирме дуго покушавали да наплате своја потраживања, али да нису успели, па су били принуђени на овакав корак.

Алфа Техникс  производи челичне конструкције које је достављала Линглонгу, али није успела да их наплати и поред тога што, како наводи Радуловић, кинеска компанија не спори постојање дуга.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести