Линкедин гаси 960 радних места

ЛОНДОН: Професионална Мајкрософтова мрежа за запошљавање, Линкедин, саопштила је данас да ће угасити око 960 радних места, што је око шест посто њене глобалне радне снаге, јер пандемија корона вируса наставља да утиче на пад корпоративне тражње за запошљавањем.
s
Фото: Pixabay.com

Линкедин, са седиштем у Калифорнији, помаже послодавцима да процене подобност кандидата за неку радну позицију, а појединци користе платформу да пронађу нови посао.

Укидање радних места у Линкедину обухватиће секторе продаје и регрутовања кадрова широм света, извештава Ројтерс.

Најављујући овај план у поруци објављеној на веб сајту Линкедина, генерални директор Рајан Рослански је навео да ће компанија обезбедити отпремнине у износу од најмање 10-недељних зарада, да ће запосленима у САД плаћати здравствено осигурање још годину дана, и да ће отпуштене раднике запослити на новим радним местима која се буду отварала.

Погођени запослени, који још нису обавештени о отказу, моћи ће да задрже компанијске мобилне телефоне, лаптопове и недавно купљену опрему која ће им помоћи да раде од куће док буду тражили прилику за нови посао и промену каријере, рекао је Рослански.

„Уколико не добијете позив за састанак, на вас се одлука о овим променама директно не односи“, поручио је он запосленима.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести