Мађарске компаније заинтересоване за Фрушкогорски коридор

БУДИМПЕШТА: Постоји интересовање мађарских компанија за изградњу Фрушкогорског коридора, односно брзе саобраћајнице Нови Сад-Рума, по моделу јавно-приватног партнерства, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Илустрација М. Ковачевић/Pokrajinska vlada/video
Фото: Илустрација М. Ковачевић/Pokrajinska vlada/video

Изградња Фрушкогорског коридора важан је пројекат за Србију, за који је већ урађен део пројектне документације, а у наредном периоду разговараће се о моделима финансирања, рекла је Михајловић, која се у Будимпешти састала с министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом, саопштено је из Министарства грађевинарства.

За регионално повезивање, истиче потпредседница владе, важно је и уклањање нефизичких баријера, кроз ефикасније процедуре на границама, док је мађарска страна обећала да ће бити решен проблем дугог задржавања на граничним прелазима и у друмском и у железничком саобраћају. 

Михајловић и Сијарто разговарали су и о пројектима у железничком саобраћају, укључујући највећи заједнички пројекат изградње брзе пруге Београд-Будимпешта, али и пројекат пруге Суботица-Баја.
 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести