Мале општине могу бити привредно успешне

БАБУШНИЦА: Министарство привреде пружа посебну подршку малим и средњим предузећима, јер су они носиоци економског развоја, изјавила је данас у Бабушници министарка Анђелка Атанасковић.
Atanaskovic Andjelka/Ministarstvo privrede
Фото: Министарство привреде/Анђелка Атанасковић

Она је у том граду посетила компаније ПТП „D-Company“ export - import и „Lisca“, саопштило је Министарство привреде.

Министарка Атанасковић је истакла да је веома значајно што у Пиротском округу успешно послују компаније које запошљавају велики број људи и позвала предузетнике да се пријаве за програме Министарства привреде како би добили помоћ да започну или унапреде свој бизнис.

“Мала и средња предузећа су мотор привреде у Србији, а Министарство привреде има различите видове помоћи предузетницима. Желимо да задржимо нашу децу у Србији, да подстакнемо развијање породичног бизниса, развијамо и градове и села широм Србије пођеднако”, рекла је министарка.

Атанасковићева је истакла значај за привреду који имају залагање председника Александра Вучића да обезбеди довољне количине вакцине и државне мере помоћи привредницима због епидемије.

“Правим мерама сачували смо привреду. Вакцинацијом ћемо сачувати здравље грађана. Само тако можемо да наставимо да развијамо нашу економију”, рекла је она.

Председница општине Ивана Стојичић истакла је да, иако спада у неразвијене општине четврте категорије, Бабушница свакако може да се поноси својом привредом и привредницима.

“Четири компаније запошљавају нешто више од 1.000 радника у Бабушници , што је од великог значаја. Није било отпуштања од почетка епидемије. Свакако помоћ државе од великог је значаја, а ми као локална самоуправа настојаћемо да кроз развој инфраструктуре и неке друге подстицајне мере подржимо нашу привреде”, рекла је Стојичићева.

Начелница Пиротског управног округа Драгана Тошић истакла је да је Бабушница доказ да и у малим срединама, ако неко добро ради и има визију и потенцијал, може да оствари добар резултат.

Оснивач и власник компаније „D-Company“ Драган Ћирић рекао је да та фирма запошљава 400 људи и да има добру сарадњу са локалном самоуправом и државом, док је директор фирме „Lisca“ Мирослав Илић истакао да је то једна од ретких текстилних фирми са дугом традицијом у Србији и да запошљава нешто више од 200 људи, наводи се у саопштењу Министарства.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести