Мали и Соса о новом аранжаману са ММФ

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали разговарао је данас са Себастијаном Сосом, сталним представником Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији, чија делегација почетком идуће недеље борави у Београду, о новом аранжману са том финансијском институцијом.
mmf.jpg
Фото: Youtube Printscreen

Мали и Соса су разговарали о аранжману који за циљ има очување макроекономске и фискалне стабилности, као и спровођење структурних реформи који ће подстаћи бржи и одржив раст на средњи и дужи рок, саопштило је Министарство финансија.

Они су се сагласили да су у протекле четири године у Србији постигнути одлични финансијски резултати, као и да ће у наредном периоду највећи изазов бити да се нађу нови извори раста, пише у саопштењу.

Соса је указао на важност јавних улагања, а Мали је рекао да се управо тиме бавио у Граду Београду, и да су у тој области постигнути одлични резултати, стоји у саопштењу.

Мали и Соса су разговарали и о неопходности реформе Пореске управе, као и о новом Закону о накнадама, који ће унапредити пословно окружење.

Соса је честитао новоизабраном министру финансија и пожелео му много среће у будућем раду, истакавши да је пред њим важан посао.

Како је најављено, Делегација ММФ, предвођена Џејмсом Руфом, боравиће у Београду од 11. до 13. јуна.  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести