Мали: Очекујемо добре финансијске резултате ове године

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да, када је реч о стању у буџету, за целу годину планиран је дефицит од 0,5 одсто, али да је у прва три месеца за 35 милијарди динара бољи резултат од пројектованог.
sinisa mali
Фото: Tanjug

Ако се по јутру дан познаје, можемо да очекујемо добре резултате за ову годину, рекао је Мали за РТС и навео да би се онда отворио фискални простор за повећање плата и пензија.

Подсећа да је пројекција прављена са ММФ-ом и истиче да је у прошлој години Србија имала раст БДП-а 4,3 одсто, што је међу бољим резултатим у Европи.

Ако наставимо овако, наравно да се отвара простор за повећање плата и пензија, поновио је Мали и оценио да су зато важни сусрети као што је предстојећи форум у Кини.

Радимо на томе да се повећа број инвеститора, рекао је министар и нагласио да то значи више новца у буџету.

Говорећи о лекс специјалису као решењу за грађане задужене у швајцарским францима, министар Мали је најавио за данас и сутра расправу у Скупштини.

Додао је да је реч о коначном решењу за многе породице и да му је драго што после 12 или 13 година они кажу да их је држава чула.

Истиче да је нађено компромисно решење и да не постоји други начин да држава реагује.

У неком тренутку, када видите да људи остају без крова, да се породице распадају, морате да реагујете као одговорна држава и друштво. Помажемо и треба да помогнемо онима којима је наша помоћ најпотребнија, поручио је Мали.

Каже да ће грађани имати избор да ли хоће по новом закону да конвертују кредите у евро уз отпис главнице или да наставе са судским споровима.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести