Мали: Пријављивање младих за помоћ од 15. до 30. јануара

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да пријављивање за добијање помоћи од 100 евра за младе између 16 и 29 година почиње 15. јануара и траје до 30. јануара, а да ће исплата почети 1. фебруара.
sinisa mali
Фото: Youtube Printscreen

Мали је најавио је и да ће помоћ здравственим радницима у износу од по 10.000 динара почети 14. јанаура, а 10. фебруара пензионерима исплата по 20.000 динара.

Мали је гостујући на ТВ Пинк објаснио да ће пријава за 100 евра за младе бити иста као што је била и за раније циклусе помоћи државе, преко Управе за трезор.

"Једноставно се упише име и презиме, јединствени матични број грађана, рачун у банци а онај ко нема рачун треба да изабере банку а ми ћемо му отворити рачун у тој банци", изјавио је министар финансија.

Навео је и да примаоци социјалне помоћи и лица на издржавању затворске казне не треба да се пријављују, а новац ће им бити аутоматски уплаћен.

Мали је најавио и да ће се Изменама закона о финансијској подршци породицама са децом, са којима ће се брзо изаћи, предложити како да се младима помогне да купе стан и истакао да ће се то највероватније радити тако што ће држава покрити новац неопходан за учешхе при куповини стана.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести