Мали: Програм мера превазишао најоптимистичнија очекивања

БЕОГРАД: Програм економских мера које је припремила Влада Србије је, по реакцији привредника, превазишао њихова најоптимистичнија очекивања, каже министар финансија Синиша Мали.
sinisa mali, Tanjug/Sava Radovanović
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је за ТВ Прва рекао да се пакет мера односи на пореску политику, директну помоћ запосленима, гарантну шему, као и помоћ сваком пунолетном грађанину Србије.

“Све ове мере имају два циља, да очувамо свако радно место и да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија, а то су предузетници, микро, мала и средња предузећа”, каже Мали.

Навео је да највећи број привредника жели да задржи запослене, али нема новца за порезе и доприносе и плате, па ће у томе имати помоћ државе.

“Приоритет је да прођемо кризу и да економија остане што мање оштећена да бисмо после пандемије кренули одмах још брже да се развијамо”, рекао је министар.

Подсетио је да су спроведене тешке мере захваљући којима смо сада стабилни и у ситуацији да “упумпамо” 5,1 милијарди евра у привреду и подржимо је у кризи што је, каже, приближно половина годишњег буџета или 11 одсто нашег БДП-а.

Најавио је да ће се у наредних 10 дана изаћи са правним оквиром за мере на седници Владе Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести