Мали са Боцан-Харченком и о траси Турског тока кроз Србију

БЕОГРАД:  Министар финансија Синиша Мали данас је са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком разговарао о наставку успешне сарадње две земље. 
mali, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

Министар је упознао амбасадора са значајним реформама које су спроведене и истакао њихов значај за унапређење економије Србије. Навео је да је наша земља сада сигурна и предвидива и поновио да су директне стране инвестиције у првој половини године за трећину веће у односу на исти период прошле године. 

Саговорници су разговарали и о Инвестиционом плану, као и о великим пројектима који су у току, а у којима учествују компаније из Русије, попут изградње железнице која ће повезати Београд и Будимпешту, што је, како су закључили, од изузетног значаја за привредни, економски и друштвени развој. 

Тема разговора била је и градња трасе гасовода у оквиру Турског тока кроз Србију, уз оцену да сви радови теку по плану, те да ће успешна сарадња на обострану корист бити настављена. 

Амбасадор Боцан-Харченко је поздравио успешне економске резултате Србије и истакао да је наша земља значајан чинилац регионалне стабилности. 

Мали је свом госту у знак захвалности уручио реплику царског динара Стефана Душана и подсетио да је тај новац коришћен као платежно средство и ван територија српске државе, првенствено због устаљене тежине и квалитета сребра. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести