Мали: Влада Србије усваја предлог буџета за 2021.

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће данас на седници Владе Србије бити усвојен предлог буџета за следећу годину, који ће се до краја дана наћи и у Скупштини Србије.
sinisa mali
Фото: Tanjug (B. Stekić, arhiva)

Мали је за Пинк рекао да је рок да га посланици Скупштине Србије прегледају и дају своје коментаре 15 дана, те да ће потом акт ући у скупштинску расправу.

Министар је објаснио да је буџет превасходно усмерен на развој и да ће се, поред ковид кризе, у изградњу ауто-путева, мостова, рехабилитацију железничких пруга уложити више новца него икада.

"У буџету ће за капиталне пројекте бити издвојене 274 милијарде динара и капитални буџет биће повећан за 35 одсто", рекао је Мали.

Следеће године ће се, према његовим речима, ићи на повећање животног стандарда, пензије ће бити веће за 5,9 одсто, минимална зарада за 6,6 одсто, а плате у јавном сектору за пет одсто за оне који нису у здравственим установама а од априла и за њих пет одсто

Истакао је да ће и оптерећење на зараде бити мање за додатних 0,6 одсто.

Када је реч о програму "Моја прва плата", навео је да се јавило 10.000 предузећа, 17.000 младих и да су у току интервјуи са њима, те да је око 5.000 њих већ потписало споразуме.

Мали је рекао да је велика вероватноћа да ће они када заврше праксу или посао у тој фирми, код послодавца и остати или ће бар стећи радно искуство.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести