Мартиновић: Девет одсто мање незапослених на евиденцији

ЈАГОДИНА: Број незапослених на евденцији Националне службе запошљавања за девет одсто је мањи него у истом периоду прошле године, изјавио је директор НСЗ Зоран Мартиновић. 
zoran martinovic nsz
Фото: Youtube Printscreen

Мартиновић је на сајму запошљавања у Јагодини, у петак, рекао да НСЗ годишње организује око 70 сајмова запошљавања, којима је присуствовало око 60.000 незапослених лица и око 3.000 послодаваца, који могу да понуде велики број радних места.

Прошле године, захваљујући сајмовима, око 15. 000 радника се запослило, управо код послодавца с којима су имали контакте на сајму, рекао је Мартиновић. 

Важно је, каже, да се на једном месту окупе и оне који траже посао и оне који га нуде. 

Мартиновић је истакао да се број незапослених у Србији, иако има и оних који одлазе у друге земље, стално смањује, пре свега због веће тражње за новим радницима.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је истакао да Јагодина, од 2014. године, ради на довођењу страних инвеститора и на тај начин запошљава раднике. 

Сви који су овде отворили фабрике, проширују капацитет и упошљавају нове раднике, додао је Стевановић.

Држава би требало кроз финансијски програм да помаже развој, иновативну рад, малих и средњих предузећа, јер би се на тај начин запослило брже и више људи и спречио њихов одлазак у иностранство, рекао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести