Маск поново брани смањење трошкова и тврди да је Твитер у незавидном положају

САН ФРАНЦИСКО: Илон Маск поново је у јавности бранио велико смањење трошкова на Твитеру као неопходну меру како би та платформа друштвених медија опстала следеће године.
ilon mask
Фото: Tanjug (AP Photo/Chris Carlson, File)

Сматра се да је делом разлог за то и отплата дуга у вези са Масковим преузимањем компаније по цени од 44 милијарде долара, пренео је АП.

"Ова компанија је као да сте, рецимо, у авиону који се креће ка земљи великом брзином са упаљеним моторима, док контролне команде не раде", написао је касно синоћ јужноафрички предузетник публици на Твитеру.

Наводи се да се то догодило након што је Маск претходно рекао да планира да остане на месту генералног директора Твитера док не нађе некога ко је спреман да га замени на том послу.

Његова најава уследила након што су милиони корисника Твитера затражили да се прихвати њен исход.

"Даћу оставку на место генералног директора компаније чим пронађем неког ко је довољно будала да преузме посао, а ја бих после тога водио само тимове за софтвер и сервере", казао је Маск.

Агенција наводи да су, откако је крајем октобра милијардер преузео платформу друштвених медија у Сан Франциску, његову функцију генералног директора обележила на брзину издата правила и пословна политика, који су често повлачени или мењани непосредно након објављивања.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести