Матић: Важно усвајање програма за субвенције туризму

БЕОГРАД. На данашњој седници Владе Србије усвојен је Програм за распоред и коришћење субвенција у туризму, а министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је да је та одлука веома важна и изразила очекивање да ће ускоро бити разматрана и иницијатива ресорног министарства за смањење пореза на додату вредност у угоститељству.
dinari Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

С обзиром на штету коју је туристички сектор претрпео важно је да реагујемо брзо, као и са претходним мерама олакшице, и да подржимо туризам нарочито имајући у виду да је у питању једна од наших најперспективнијих привредних грана, истакла је министарка Матић, а наводи се у саопштењу.

Она је напоменула да је на основу одлуке Владе Министарство трговине, туризма и телекомуникација одмах расписало Јавни позив за доделу субвенција који је отворен до 4. децембра ове године.

За „Програм распореда и коришћења субвенција за подршку раду туристичких агенција организатора туристичких путовања због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести ковид-19, Влада Србије одобрила је 150 милиона динара, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести