Мегле из Хрватске сели производњу у Србију и БиХ?

ЗАГРЕБ: Након што је фабрика млечних производа Мегле Хрватска саопштила да ће до краја године угасити производњу у Осијеку, при чему ће отказ добити око 160 радника, у хрватским медијима се појавила информација да ће производња бити премештена у Србију и БиХ.
megle
Фото: Printscreen

Жупан Славоније Иван Анушић каже да је у саопштењу које је компанија издала у четвртак изостављена информација да се производња сели у Бихаћ и Крагујевац.

"Разлози су врло једноставни: јевтинији начин пословања и можда једноставнији начин функционирања. У овом тренутку те информације немам, али претпостављам, с обзиром на то да се производња сели у те две земље, да је то то", рекао је Иван Анушић, преноси SeeBiz.

У саопштењу компаније Мегле наведено је да је одлука о реструктурирању пословања у Хрватској и гашењу производње у Осијеку до краја године донета због дугогодишњих пословних изазова и низа криза које су имале негативан утицај на пословање, од кризе афлатоксина, преко кризе Агрокора, до најновије коронакризе.

У саопштењу се наводи да Мегле група са седиштем у Немачкој спроводи процес оптимизације целокупног пословања, с циљем постављања дугорочно одрживих модела пословања на свим тржиштима.

Додаје се да ће Мегле у складу са одлуком о гашењу производње раскинути сарадњу са својим кооперантима и добављачима сировина у Хрватској и најављује да ће све своје уговорне обавезе према њима као и до сада правовремено и у целости испунити.

Из компаније подсећају да је у производњу и пословање у Хрватској Мегле група у последњих 15 година уложила више од 130 милиона куна (17,2 милиона евра) Мегле у Хрватској послује од 1996. године.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести