Михајловић: Додатних милијарду и по за развој Јужнобанатског округа

ПАНЧЕВО: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић најавила је данас да ће држава обезбедити додатних милијарду динара за развој инфраструктуре, пре свега путне, у Јужнобанатском округу.
Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

Михајловић је заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем посетила Панчево, где су одржали састанке са начелницом Јужнобанатског управног округа Данијелом Лончар и челницима локалних самоуправа из тог округа, као и са градоначелником Панчева Сашом Павловим.

"Разговрали смо о развоју инфраструктуре. На пример, о наставку изградње обилазнице око Вршца, инфраструктури у Ковину, Белој Цркви, Пландишту и Алибунару. Пуно је посла и пред Путевима Србије и пред самим локалним самоуправама и железничким предузећима", рекла је министарка.

Када је реч о Панчеву, Михајловић је рекла да је разговарано о пројекту железничке обилазнице око Панчева и да ће већ следеће недеље бити одржан састанак о варијантима те обилазнице и шта је све за њу потребно.

Додала је да ће је било речи о Јабучком путу и надвожњаку и другим пројектима

Михајловић је истакла да није могуће причати о било каквом развоју ако не будемо улагали у инфраструктуру.

"Инфраструктура је база свега, то је услов да људи остану да људи остану да живе у неком месту, да инвестиције дођу и друго", навела је Михајловић.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести