Михајловић: Грађани ће одлучити хоћемо ли у пројекат Јадар

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је у Лозници да су сви пројекти на територији града и округа реализовани заједничким радом Владе, локалне самоуправе и грађана.
mihajlovic
Фото: Танјуг (видео)

Она је на свечаности поводом Дана града истакла да ће сви будући пројекти, нарочито отварање нових фабрика, путева, школа и посебно нови капацитеи у области рударства бити реализовани тек када грађани буду упознати са свим чињеницама.

"Никада одлуке или пројекте нисмо радили сами и зато хвала свим грађанкама и грађанима Лознице на свему. Оно што данас може да се чује је да постоје људи који мисле да треба зауставити развој и да не градимо путеве, болнице, да не отварамо нове фабрике. Лозница је одувек била позната по рударству, а неки из бивше власти су уништавали фабрике. Ми треба да будемо одговорни и да говоримо само истину и зато желим да пошаљем поруку да као што смо све до сада радили заједно, то ћемо радити и даље", казала је министарка.

Додала је да ће све упознати са резултатима анализа па ће онда, како је и председник Вучић предложио, грађани одлучити о томе хоћемо ли да реализујемо пројекат "Јадар" или не.

"Постоји будућност за нас и за нашу децу, унуке, а та будућност је заједнички рад на пројектима који доносе раст и здравију животну средину", рекла је она.

Михајловићева је рекла да је поносна и на своје порекло, те да се осећа грађанком Лознице. Она је најавила почетак рада на деоници од Шапца до Лознице и подсетила да је држава уложила у цео округ 10,2 милијарде у последњих шест година.

Видоје Петровић, градоначелник Лознице, рекао је да је све што је урађено у граду остварено уз огромну помоћ државе.

„Не можемо сами, да наши млади не иду у свет, већ да свет доведемо овде, а да се они који су отишли, врате. Због свих великана Лознице имамо одговорност да наставимо да будемо бољи, вреднији. То ће бити и наш одговор свима. Бићемо одговорни и часни. Имамо историјску подршку председника и Владе и захвални смо на томе“, рекао је Петровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести