Михајловић и Дробњак разговарали о новим пројектима Путева Србије

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарал је данас, у оквиру посете Пиротском округу и Југоисточној Србији, с директором Путева Србије Зораном Дробњаком и његовим сарадницима на тему нових инвестиција и пројеката које ће ово предузеће водити.
koridor 10
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Михајловићева је истакла да су Путеви Србије до сада највише радили одржавање путева, а да ће од ове године бити инвеститори на највећим инфраструктурним пројектима које држава покреће.

"За већину пројеката чију реализацију започињемо ове године инвеститор ћете бити управо ви. Говоримо о највећим инфраструктурним пројектима - Моравском коридору, ауто-путевима од Прел?ине до Пожеге, али и о Сремска Рача-Кузмин, Рума-Шабац и Шабац-Лозница. Ради се о 307 км нових ауто-путева у вредности од 2,4 милијарде евра. Питање ваших капацитета и спремности да реализујете ове и друге пројекте од круцијалног је значаја за нови инвестициони циклус и ту смо да радимо заједно и да вам помогнемо", навела је Михајловићева.

Дробњак рекао је да Путеви Србије тренутно воде пројекте изградње Обилазнице око Београда, деонице Коридора 11 Сурчин-Обреновац и мост на Остружници, те да се спремају за нови инвестициони циклус.

"Путеви Србије имају много посла, од рехабилитације преко одржавања путева до управљања инвестицијама. Припремамо се и за нове пројекте, пре свега наставак изградње ауто-пута ка Црној Гори од Прељине до Пожеге и изградњу Моравског коридора", рекао је Дробњак.

На састанку је било речи и о тренутним пројектима које ово јавно предузеће реализује, као и о динамици реализације буџета. наводи се у саопштењу из кабинета министарке.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести