Михајловић: На пролеће почетак изградње 400.000 квадрата

БЕОГРАД: Министарка грађевине Зорана Михајловић рекла је данас да ће на пролеће идуће године почети градња око 400.000 квадрата стамбеног простора намењеног припадницима безбедности.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Она је додала да ће укупно бити изграђено око два милона квадрата, који ће бити грађени по фазама, у градовима широм Србије.

"Креће се следеће године на пролеће, мислим да можемо неких 400.000 квадрата да почнемо следеће године. Биће расписан јавни позив и тендери за извођење, што значи да домаћа оператива има предност, јер они најбоље знају како се то ради", рекла је 

Михајловић новинарима у паузи конференције "Економист 2018".

"Мој позив је да се домаће компаније удруже, то је прави начин, јер не бих волела да се деси да не могу да издрже, јер је то огроман посао и тражи спремнију грађевинску оперативу која може да испоштује рок и цену", навела је Михајловић.

Како каже, органи полиције, одбране и БИА исказали су своје потребе у градовима, а почетак градње зависиће од спремности самих локација.

"Знам да су Нови САД, Београд и чини ми се Краљево у потпуности припремили неке од локација, како локације буду спремне , тако ће и биит покретана градилишта", рекла је Михајловић. 

Она је додала да је данас оржана прва седница радне групе која се бави грађевинским делом изградње станова за припаднике војске, полиције и запослене у БИА, те да очекује да у наредних седам дана дође до заједничког предлога групе којим ће се дефинисати локације, начин пројектовања, цена коштања једног стана и питање инвеститора.

"Радну групу чине градоначелници градова у којима ће бит грађено, али и директор републичке дирекције за имовину, директор катастра и директор грађевинске дирекицје Србије. Ово ће бити типски пројекат, типске зграде и станови, за седам биће решено и питање ко је инвеститор, да ли је држава или град, то је наше, министарство финансија ће се бавити даљим питањима финансирања", рекла је Михајловић новинарима у паузи конференције "Економист 2018".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести