Михајловић: Од Крушевца до Појата до краја следеће године

ПАКОВРАЋЕ/ЧАЧАК: До краја следеће године биће изграђен ауто-пут између Крушевца и Појата, а читав Моравски коридор биће завршен за три године, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

После састанка о даљој изградњи деонице Прељина - Пожега, Михајловићева је рекла да је Моравски коридор, који ће бити дуг 112 километара, једнако важан пројекат.

"То су, по мом мишљену, тренутно два најважнија пројекта на територији Србије. Прва деоница Моравског коридора којом спајамо Крушевац и Појате, чија је дужина 27 километара, биће готова крајем следеће године", рекла је она.

Додала је да радове на том коридору изводи једна од најбољих светских компанија и да све функционише како треба.

Михајловићева је рекла и да је корона имала огроман утицај на саобраћај у Србији и финансијско стање у Путевима Србије, јер се губи много прихода од путарине.

"Ипак, пројекте које смо започели на регионалним и локалним путевима ћемо завршити, а за оно што је планирано да се ради урадићемо пројектно-техничку документацију у нади да ће следећа година бити боља свима, па и нама", рекла је министарка.

Србија наставља да улаже у мале аеродроме

Михајловић је најавила да ће држава наставити улагања у мале аеродроме због повезивања народа и даљег развоја.

Михајловићева је у Паковраћу код Чачка рекла да ће краљевачки аеродром бити развијан као најбољи карго аеродроме у овом делу Европа, да ће тамо бити изграђена писта од четири километра и да се размишља о стратешком партнер.

Подсетила је да је 2019. годину аеродроме Никола Тесла завршио као најуспешнији у региону а да је нишки аеродром примио 440.000 путника те године.

Најавила је да ће преко државног предузећа Аеродроми Србије бити настављено са улагањем у нишки аеродроме.

“Држава се 2014. године стратешки определила да развија ваздушни саобраћа, са идејом да се оснивањем Аеродрома Србије помогне развој малих аеродрома, због повезивања народа, И бржег развоја привреде и туризма”, рекла је министарка.

Она је навела да се завршава аеродроме у Прањанима и да ће до краја 2021. године бити завршен аеродром у Требињу.

"Очекујем да 19. септембра сви заједно у Прањанима обележимо важан дан за српски и амерички народ, јер наши односи треба да буду све бољи. На основу договора председника Вучића и Додика градимо аеродроме у Требињу и у децембру следеће године до тог града у Херцеговини стизаће се за 40 минута”, рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести