Михајловић: Проблем на Коридору 10 Грделичка клисура

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да план да се Коридор 10 заврши до краја године може да поремети најтежа деоница у Грделичкој клисури која није завршена и да је министарство понудило да се ангажују додатне фирме.
Zorana Mihajlovic, foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"План јесте да се Коридор 10 заврши до краја године. Оно што остаје као проблем и што може да нас поремети за месец или два јесте Грделичка клисура, где један део још није готов, што не мора да значи да нећемо успети", рекла је Михајловић новинарима у Београду.

Упитана за грчку фирму Актор, која ради на тој деоници и која није испуњавала обавезе, министарка је рекла да је Актор у надлежности Коридора и да се очекује њихов став о томе. 

"С том разликом што ћу ја већ следеће недеље бити доле на терену, видећемо оно што је министарство већ понудило, ако треба да се помогне са додатним фирмама помоћи ћемо да сада док је сезона можемо што више да радимо и што више урадимо", нагласила је она.

Како каже, није да Актор не ради, њих има на терену, али да компанија која ради надзор проценила колико још људи треба да буде упослено да би се посао на време привео крају.

Михајловић каже да су на почетку грађевинске сезоне послали писмо свим грађевинским фирмама, Коридорима, путевима и свим путарским компанијама препоруку да раде док се види, као и суботом и недељом.

На деоници Крагујевац - Баточина министарка каже да су упозорили извођаче радова да постоји проблем, те да сада на градилишту радници раде до увече, суботом и недељом.

"Ваљда је то тако, морамо мало више да се контролишемо међусобно", закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести