Михајловић: Путарине скупље 12 одсто од половине јула

ОБРЕНОВАЦ: Нове цене путарина, скупље за 12 одсто, највероватније ће почети да се примењују између 15. и 20. јула, а претходно Скупштина Србије треба да усвоји тај предлог, изјавила је данас министарка грађевинарства, сабраћајаи и инфраструктуре Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic, Fonet
Фото: FoNet

Она је навела да је сутра у Скупштини Србије на дневном реду предлог за поскупљење путарине.

"Када парламент буде усвојио предлог о расту путарине за 12 одсто, након седам или осам дана биће обајављен у Службеном гласнику, онда ће из "Путева Србије" да траже од Владе да одобри нови ценовник, а онда Влада Србије доноси одлуку. То је само питање усвајања у парламенту и мислим да ће нове цене путарина почети да се примењује између 15. и 20 јула", рекла је Михајловићева новинарима приликом обиласка радова на мосту на деоници Сурчин-Обреновац

Министарка је казала и да Србија завршава радове на коридорима јер смо најкраха рута између истока и заада те да ће се због тога велики део теретног и путничког саобраћаја пребацити на територију Србије.

Директор „Путева Србије" Зоран Дробњак казао је пре неколико дана да је Влада прихватила захтев за повећање цене путарина за 12 одсто и да ће нове цене ступити на снагу од јула.

Дробњак је рекао да ће нови ценовник бити донет онда када посланици усвоје предлог Владе и да ће „Путеви Србије" тих додатних две милијарде динара уложити у одржавање путева.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести