Михајловић с генералним директором НИС-а о пројектима

"Заинтересовани смо за пројекат експлоатације уљних шкриљаца, као и Стратегијом НИС-а дефинисане енергетске пројекте изградње ТЕТО Панчево и ветропарка Пландиште", рекла је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Mihajlović s generalnim direktorom NIS-a  Foto: Tanjug/video
Фото: Михајловић с генералним директором НИС-а  Фото: Танјуг/видео   

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са генералним директором Нафтне индустрије Србије (НИС) Кирилом Тјурдењевим о актуелним и перспективним пројектима у области енергетике.

"Заинтересовани смо за пројекат експлоатације уљних шкриљаца, као и Стратегијом НИС-а дефинисане енергетске пројекте изградње ТЕТО Панчево и ветропарка Пландиште", рекла је Михајловић.

Михајловић је поручила да је Министарство ту да буде подршка и пружи помоћ тамо где је потребно, али и да даје конструктивне предлоге, како би се пројекти што ефикасније реализовали јер је то, каже, у интересу наше државе и грађана.

Како је саопштено из њеног кабинета, Михајловић је изразила задовољство да је НИС усвојио бизнис-план за наредне три године и да је стратешки опредељен и да се регионално шири.

"Желимо да видимо реализацију пројеката, то је за нас важно", рекла је Михајловић.

Кирил Тјурдењев представио је пословање компаније из угла најважнијих пројеката, као и планове за будућност.

"По квалитету питања која нам упућујете и материјалима које од нас тражите јасно је да имате врло озбиљан и професионалан приступ овом сектору и ми то поздрављамо", каже Тјурдењев.

Изразио је спремност НИС-а да помаже Министарству у решавању свих потенцијалних питања и проблема и поручио да је сарадња са ресорним министарством за ту компанију стратешки важна.

"Интеграција у Петрохемију Панчево, производња шкриљног уља и енергије из шкриљаца, изградња ветропарка Пландиште и улагања у зелену енергетику само су неки од пројеката у фокусу НИС-а", поручио је Тјурдењев.

Како је саопштено, на састанку је било речи и о развоју НИС-а, Националном нафтном комитету Србије, као и о значају формирања обавезних оперативних резерви нафте.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести