Михајловић са Алстом групом о изградњи метроа у Београду

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с потпредседником "Алстом групе" Филипом Делером и директором развоја ове компаније Николом Андријеом о изградњи београдског метроа.
mihajlovic, tanjug
Фото: TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

Састанку је присуствовао и амбасадор Француске у Србији, Жан-Луј Фалкони, саопштило је министарство.

Михајловићева је овом приликом истакла да је београдски метро један од најважнијих и најзахтевнијих пројеката које ће Србија реализовати и на који Београђани чекају деценијама.

"Драго нам је да је ''Алстом'', као једна од најбољих светских компанија, заинтересована да учествује у изградњи београдског метроа, тј. у фази опремања система. Министарство је ту да пружи сву неопходну подршку и да заједно реализујемо овако важан пројекат за нас, иза којег стоје и два председника - Александар Вучић и Емануел Макрон", навела је Михајловић.

Она каже да верује да су представници компаније имали добар састанак и са министром финансија и да ће ускоро бити договорени и финансијски аранжмани, како за грађевинске радове, тако и за радове на систему.

Михајловић је подсетила да је у мају ове године потписан Споразум о донацији између Владе Француске и Владе Србије у укупном износу од 8,3 милиона евра и договорена процедура за реализацију донације од 0,4 милиона евра, те да је у току израда студије изводљивости за коју је у јулу потписан комерцијални уговор и коју израђује компанија "Ежис".

Филип Делер рекао је да упоредо са студијом изводљивости теку и припремни радови за техничка решења и да ће "Алстом" активно радити у наредним месецима како не би губили време за реализацију пројекта београдског метроа, свесни значаја овог пројекта за Владу Србије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести