Михајловић са директором ЦРБЦ: Наставак великих пројеката 

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разговарала је јутрос са генералним директором компаније "Чајна роуд енд бриџ корпорејшн“ (ЦРБЦ) Ду Фејем о реализацији великих инфраструктурних пројеката које Министарство спроводи са овом кинеском фирмом. 
Du Fej i Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

Михајловић је истакла да две државе имају одличне билатералне односе који се огледају и у доброј сарадњи са компанијом ЦРБЦ, те да Влада Србије започиње нови инвестициони циклус вредан пет милијарди евра и да има много простора за будућу сарадњу са ЦРБЦ-ом.

На састанку, којем је присуствовала и амбасадорка НР Кине у Београду Чен Бо, било је речи о наставку изградње Коридора 11 од Прељине до Пожеге, градњи ауто-пута Сурчин-Обреновац, али и заједничкој сарадњи на изградњи Фрушкогорског коридора и железничког Коридора 10 од Београда до границе са Македонијом, саопштило је ресорно министарство.

„Поред отпочињања радова на деоници ауто-пута од Прељине до Пожеге, за нас су изузетно важни железнички Коридор 10 од Београда до македонске границе, изградња Фрушкогорског коридора и израда пројектно-техничке документације за завршетак Коридора 11 од Пожеге до Бољара. Уверавам вас да са стране Владе Србије и Министарства које водим постоји отвореност за наставак успешне сарадње и да је Министарство грађевинарства место одлучивања за све инфраструктурне пројекте“, рекла је она.

Михајловић је истакла и да постоји велика заинтересованост за пројекат изградње ауто-пута Нови Београд-Сурчин, као и да је веома задовољна како напредују радови на деоници Сурчин-Обреновац.

Ду Феј је захвалио Михајловић на посвећености инфраструктурним пројектима и рекао да ће радови на изградњи деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге почети почетком априла и да је ова кинеска компанија заинтересована за изградњу брзе саобраћајнице Нови Сад-Рума (Фрушкогорски коридор).

"Знамо колико је за вас важна железница, у најскоријем року ћемо започети припрему пројектно-техничке документације за изградњу пруге Београд-граница с Македонијом. Повезивање региона добро је за Србију и њене грађане. Уверавам вас да ћемо и убудуће радити по највишим стандардима и очекујем да приликом посете председника Србије Александра Вучића и Вас Пекингу у априлу ове године потпишемо неопходне уговоре за пројекте о којима смо данас говорили“, рекао је Ду Феј.

Потпредседница Владе поклонила је генералном директору компаније ЦРБЦ везени пешкир у златовезу који су израдиле жене са села у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у руралним подручјима“, коју заједнички реализују Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести