Михајловић са кинеском CCEC C о новим пројектима у железници

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом компаније CCECC (China Civil Engineering and Construction Company) о могућностима сарадње на новим пројектима у области железнице, међу којима је и реконструкција пруге Ваљево-Лозница.
Танјуг/МГСИ
Фото: Танјуг/МГСИ

У саопштењу Министарства наводи се да је Михајловић истакла да Србија жели да буде привредно најбрже растућа земља у региону и да велику пажњу посвећује инвестицијама у области транспорта, у којем модернизација железнице има посебно важно место.

''Србија има веома добру сарадњу са многим кинеским компанијама, посебно кроз иницијативу ''Један појас, један пут'', и драго нам је да је компанија CCECC одредила да њихово регионално представништво буде у Београду'', рекла је Михајловић.

Директор Канцеларије за Балкан компаније CCECC Сун Ман рекао је да је та компанија посебно специјализована за пројекте у области железнице и да је у Србији заинтересована за пројекат реконструкције пруге Ваљево-Лозница.

''Надамо се да ћемо имати прилике да у оквиру глобалне иницијативе ''Један појас, један пут'' учествујемо на инфраструктурним пројектима у Србији'', рекао је Сун.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести