Михајловић, Стефановић и Мали са друмским превозницима 

БЕОГРАД: Потпредседници Владе Србије и министри Зорана Михајловић, Небојша Стефановић и Синиша Мали разговарали су данас с представницима удружења друмских превозника о решавању проблема дугог задржавања возила на граничним прелазима.
Granični prelaz Batrovci, kamioni Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Дневник( Р. Хаџић)

“За нас као државу ни инфраструктура више није проблем, јер завршавамо Коридор 10 и градимо нове ауто-путеве, али јесу проблем нефизичке баријере. За конкурентност наше привреде важно је да имамо што бржи транспорт и што ефикасније процедуре на граничним прелазима и свуда где постоји могућност радићемо на томе да у том делу будемо ефикаснији и бржи”, рекла је Михајловићева, саопштено је из њеног кабинета.

Министар унутаршњих послова Небојша Стефановић рекао је да се за задржавање на границама може скратити кроз инфраструктурно проширење граничних прелаза, али да се морају имати у виду и мере које чланице ЕУ предузимају ради контроле нелегалних миграција, које такође утичу на време задржавања на граници.

Министар финансија Синиша Мали рекао је да је у дијалогу са превозницима већ ограничен максималан трошак паркинга на граничним прелазима, али и да ће се радити на томе да се омогући ефикаснији рад унутрашњих царинских терминала. 

Представници удружења превозника упознали су чланове Владе са проблемима са којима се суочавају због дугог задржавања на граничним прелазима и изнели одређене предлоге у вези са решавањем ових проблема у пракси.

На састанку је договорено да се све иницијативе превозника размотре, како би се даље радило на њиховом спровођењу свуда где постоје могућности да се процедуре учине ефикаснијим.

Састанку су присуствовали представници Пословног удружења међународних друмских превозника “Међународни транспорт”, Привредне коморе „Међународни транспорт и логистика“, Удружења за међународни транспорт, Удружења “Војвођанин”, Пословног удружења друмског саобраћаја “Србијатранспорт”, као и Групације за превоз робе у друмском саобраћају Привредне коморе Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести