Михајловић: Улагање у Поникве пет до 10 милиона евра

БЕОГРАД: Улагање у развој аеродрома Поникве код Ужица почеће 2021. године, а биће уложено између пет и 10 милона евра како би тај аеродром могао да прими и веће авионе, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Аеродром Поникве је пренет у надлежност Аеродрома Србије, а Михајловић каже да би тај аеродром могао да буде веома значајан за развој туризма, с обзиром да ће се ту градити крак аутопута према Сарајеву.

Михајловић истиче да ће бити проширена писта, пошто сада може да прими само авионе величине до 20 седишта, као и да су обезбеђена средства.

"Постоји и интересовање за борски и новосадски аеродром (да буду пребачени у надлежност Аеродрома Србије) и то је сада на разговорима", додала је Михајловић.

Каже да је Влада Србије већ подигла нишки аеродром, као и да је прошле године отворен аеродрома Морава за цивилни авиосаобраћај и да већ постоје прве летове.

"Имамо заинтересованост лоу-кост авиокомпанија да лете са Мораве. Наш циљ је да створимо инфраструктуру на тим аеродромима. На нишком аеродрому ове године почињу радови на изградњи новог торња, као што ћемо радити и нови торањ на београдском аеродрому", казала је министарка.

Михајловић додаје да ће ове ове године бити завршена документа за потпуно нову писту на аеродрому Морава.

"Постојећа писта где нам слећу мањи авиони ће остати, али ће се радити још једна писта како би на њу могли да слете велики и карго авиони", нагласила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести